На прем’єрі високоповажні гості…

   Прем’єру феєрії «Коли цвіте папороть» Є.Станковича 16 грудня 2017 року відвідали Міністр культури України Євген Нищук, голова Львівської ОДА Олег Синютка та мер міста Львова Андрій Садовий.
Своїми враженнями поділився Міністр культури України Євген Нищук:«Коли цвіте папороть» демонструє унікальне та нестандартне поєднання жанрів, народних традицій і сучасної хореографії, а музика зачаровує. Відомий сюжет набуває нового звучання та прочитання».
   «У радянській Україні мав зазвучати правдивий український фольклор, виконаний у модернових техніках, але «совєти» буквально за кілька днів до прем’єри почали шукати надумані порушення і зрештою заборонили твір з формулюванням “з технічних причин”. Адже тривала боротьба з українським націоналізмом, все що відтворювало унікальність та автентичність української нації заборонялось та знищувалось. Дотепер «Цвіт папороті» так і не вдавалось втілити в повні, на сценах театрів час від часу з’являлися скорочені відцензуровані версії. Втім, час минув і, певен, вже у незалежній Україні ми побачили осучаснену феєрію – з автентичним авторським змістом».