Кшиштоф Меєр: Ескіз до портрету композитора

    6 жовтня в Дзеркальній залі Львівської Національної Опери в рамках ювілейного 25 Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» відбувся концерт «Кшиштоф Меєр: Ескіз до портрету композитора».
В концерті прозвучали камерні твори сучасного польського композитора, піаніста, музикознавця Кшиштофа Меєра: від найбільш ранніх композиторських спроб – циклу із 9-ти мініатюр для фортепіано «Афоризми», створеного ще 18-літнім учнем Краківського музичного ліцею – до зрілих композицій. Серед них: Quasi una Fantasia (2006), написана для учасників першого фортепіанного конкурсу ім. Бетховена; шість Intermezzo для фортепіано (2013), Canzony для віолончелі і фортепіано (1981), Misterioso для скрипки і фортепіано (1994), яке було створене на замовлення ІІ Міжнародного скрипкового конкурсу ім. Йозефа Йоахіма в Ганновері. Завершив програму Фортепіанний квартет (2009).
У концерті брали участь: Марко Комонько (скрипка), Зенон Дашак (альт), Оксана Литвиненко, (віолончель), Оксана Рапіта (фортепіано), Наталія Пелех (фортепіано), Максим Сасько (фортепіано).