Тенор Поль Ґоґлєр (Франція) звернувся до українців зі словами підтримки в часі повномасштабного російського вторгнення та закликав НАТО закрити небо над Україною

 Запрошений соліст Львівської національної опери, тенор Поль Ґоґлєр (Paul Gaugler) (Франція) звернувся до українців зі словами підтримки в часі повномасштабного російського вторгнення та закликав НАТО закрити небо над Україною:
«Шановні українські друзі!
20 лютого я співав у Львові «Реквієм» Дворжака у Національній філармонії в пам’ять Героїв Небесної Сотні. Через 4 дні, коли російська армія напала, я щойно повернувся в Париж і не міг уявити, що все це відбувається у Європі! Український народ на чолі з президентом Зеленським одразу вчинив опір з величезною мужністю своєї слов’янської душі, що вражає весь світ. Ця війна Росії Путіна є злочином проти України, її дітей, жінок і чоловіків. Це також злочин проти історії, культури та самобутності України.
Восени 2021 року, завдяки режисеру Василь Вовкун (Vasyl Vovkun), я дебютував у Львівській національній опері у партії Дона Хозе з опери «Кармен». Цей час у Львівській опері, і взагалі весь мій досвід в Україні, були моїми найкрасивішими мистецькими та людськими пригодами. У мене була можливість познайомитися і попрацювати з чудовими людьми. Крім того, у нас є плани на майбутнє! Але зараз мої друзі-музиканти мають захищати свою країну зі зброєю, як і всі солдати та цивільні, з такою хоробрістю.
Я вимагаю від моєї країни, Франції, Європи та НАТО зробити більше для України та закрити її небо! Я вимагаю від Європи та НАТО інтегрувати Україну в усі свої інституції.
  Я закликаю до миру в Україні! Слава Україні!”
Висловлюємо щиру вдячність за чітку позицію та теплі слова підтримки!