Оголошено переможців Всеукраїнського конкурсу на написання і постановку камерної опери для молодих композиторів та режисерів

Неймовірний вечір прем’єр трьох творів українських композиторів!
Ми дякуємо всім, хто завітав на ІІ тур Всеукраїнського конкурсу на написання і постановку камерної опери для молодих композиторів та режисерів, який відбувся вчора, 8 грудня, у Дзеркальній залі Львівської національної опери.

У залі панувала особлива атмосфера: тут були присутні троє композиторів – Євген Петров, Володимир Богатирьов та Євгенія Марчук, які вперше почули концертне виконання власних творів наживо. Їх підтримували рідні, друзі, артисти театру та публіка із різних країн світу.

Прем’єрне виконання творів здійснили солісти, камерний оркестр та хор Львівської національної опери.

Експресіоністичну драму, яка здобула перемогу за рішенням журі, «Сон Прокули» Євгена Петрова (режисер – Антон Литвинов) виконали солісти Яна Войтюк та Юрій Шевчук.
Диригентка – заслужена артистка України Ірина Стасишин.

Дитяча колоритна опера-казка «У пошуках королеви» Євгенії Марчук (режисер – Олександр Співаковський), яка зірвала шквал аплодисментів, прозвучала у виконанні народної артистки України Світлани Мамчур, Ганни Носової, Миколи Корнутяка, Віталія Загорбенського Віталія Войтка та Дмитра Кокотка.
Диригент – народний артист України Мирон Юсипович.

 

Ліричний твір «Я кличу тебе» Володимира Богатирьова за текстами Павла Тичини, який найбільше розчулив публіку, виконували Петро Радейко, Віталій Роздайгора, Аліна Діденко.
Диригент – заслужений артист України Юрій Бервецький.

Бажаємо виконуваним творам щасливої сценічної долі, позаяк опера-переможець буде поставлена на сцені Дзеркальної зали Львівської національної опери впродовж наступного сезону 2022/2023.

Раді також повідомити, що Всеукраїнський конкурс на написання і постановку камерної опери для молодих композиторів та режисерів обов’язково матиме продовження. Тож до наступних прем’єр та відкриття нових імен українських молодих композиторів і режисерів!