Львівська опера розпочне сезон дефіле і трансляцією феєрії Станковича

https://day.kyiv.ua/uk/news/210818-lvivska-opera-rozpochne-sezon-defile-i-translyaciyeyu-feyeriyi-stankovycha

21 серпня, 2018 – 18:04
 
Фрагменти феєрії Євгена Станковича «Коли цвіте папороть»

Старт 119-му творчому сезону керівництво Львівського національного академічного театру і балету ім. Соломії Крушельницької в особі її генерального директора – художнього керівника Василя Вовкуна вирішило дати неординарно.

Отже, у переддень Дня Незалежності, 23 серпня, о 16.30 з центрального балкона театру львів’ян та гостей міста вітатимуть керівники міста та області Андрій Cадовий та Олег Синютка. Також – міністр культури України Євген Нищук та гендиректор театру Василь Вовкун.

А далі у церемонії урочистого відкриття сезону – дефілювання творчого складу та керівництва театру червоною доріжкою.

Опісля на площі перед будівлею театру відбудеться святковий концерт за участю провідних солістів опери та симфонічного оркестру під диригуванням  Володимира Сіренка, Мирона Юсиповича, Михайла Дутчака, Ірини Стасишин та Юрія Бервецького.

О 18-й годині публіку запросять до глядацької зали на перегляд на фольк-опери-балету нашого сучасника, народного артиста, Героя України композитора Євгена Станковича «Коли цвіте папороть». Матимуть можливість переглянути дійство й перехожі – вперше феєрію демонструватимуть в прямому показі на екрані перед входом до театру.

Варто додати, що до початку сезону відбулася низка ремонтних робіт. Зокрема, відновлені підлога сцени, глядацького та дзеркального  залів, відреставровані барельєфи в дзеркальному залі та фойє.

Із екскурсійної та концертної діяльності за час літньої відпустки, за словами генерального директора, зароблено майже мільйон гривень, які, разом із  іншими коштами, будуть скеровані для реалізації нових творчих планів. Йдеться, наприклад, про виступи театру в Одесі («Коли цвіте папороть» Станковича), Луцьку (балет «Шопеніана»), в Польщі (опера «Богема» Пуччіні), також – про Міжнародний фестиваль оперного  мистецтва ім. Соломії Крушельницької, а ще – прем’єрні постановки балетів «Весна священна» і «Пульчинелла» Ігоря Стравінського та опери «Лоенґрін» Ріхарда Вагнера.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. Фото «Дню» надали у театрі.