«Народження Незалежності» – прем’єра грандіозного дійства просто неба від Львівської національної опери

Львівська національна опера вперше до 30-ої річниці Незалежності України презентуватиме унікальне дійство просто неба «Народження Незалежності», що поєднуватиме класичну музику, світлове та вогняне шоу, вуличний театр, акробатику, а виконавцями стануть понад 200 учасників!
 

Музично-театралізоване дійство «Народження Незалежності» відбудеться 23 серпня, у День Державного Прапора України, на площі перед Львівською національною оперою. Початок о 20:30. Вхід вільний.

У програмі дійства – фрагменти з кантати «Карміна Бурана» Карла Орфа і феєрії «Коли цвіте папороть» сучасного українського композитора Євгена Станковича. Через ці дві відомі композиції буде концептуально осмислена історія нашої держави: як символу європейського контексту становлення української нації та драматичної боротьби за Незалежність.

Між їх виконанням відбудеться вулична вистава «Сни за Кобзарем» за поезією Тараса Шевченка у постановці Львівського академічного духовного театру «Воскресіння». Вона дасть можливість відчути і побачити омріяну Незалежну Україну  через світосприйняття Тараса Шевченка. 

Виконавцями музичної частини дійства стануть хор та оркестр Львівської національної опери, Галицький академічний камерний хор, Львівський муніципальний хор «Гомін», Капела бандуристів «Карпати» Українського товариства сліпих. Диригенти – Мирон Юсипович і Юрій Бервецький.

Доповнюватимуть дійство Гімнасти та акробати Театру спорту Львівського державного університету фізичної культури імені І. Боберського та КЗ Дитячо-юнацької спортивної школи імені В. Чукаріна та світлове шоу від художника світла Олександра Мезенцева.

Режисери-постановники: Василь Вовкун і Ярослав Федоришин. Хормейстер – Вадим Яценко, балетмейстер – Сергій Наєнко, художниці костюмів – Ганна Іпатьєва, Алла Федоришин. 

 Проєкт реалізується за підтримки Український культурний фонд і KredoBank та в рамках реалізації програми розвитку театру «Український прорив» Василя Вовкуна.

Возможно, это изображение (текст)