Підписання меморандуму про співпрацю між Львівською національною оперою та Музично-меморіальним музеєм Соломії Крушельницької у Львові

Сьогодні, 23 вересня, у день народження Соломії Крушельницької відбулася знакова подія для двох мистецьких інституцій Львова, назви яких увінчує ім’я видатної співачки!
Львівська національна опера, в особі генерального директора-художнього керівника Василя Вовкуна, та Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької, в особі директора Mихайла Кобрина, підписали меморандум про співпрацю між двома закладами культури.
 Згідно із положеннями підписаного меморандуму, театр та музей організовуватимуть спільні акції щодо вшанування постаті славетної співачки, популяризуватимуть музичну історію міста, надаватимуть пільговий квиток для відвідувачів обох інституцій, організовуватимуть комплекс заходів до 150-річчя від дня народження співачки у 2022 році в Україні й за кордоном.
 На згадку про вагому подію працівники музею подарували Львівській національній опері оригінальну афішу театру 1903 року, а також зробили ще один приємний сюрприз – організували виставку «Музичний Олімп Львівської опери», присвячену 120-річчю театру. Відвідувачі музею Соломії Крушельницької зможуть оглянути виставку вже від завтра, 24 вересня.
 «Я вражений тим подарунком, який зробив музей. Ми налаштовані на плідну співпрацю між Львівською національною оперою і Музично-меморіальним музеєм Соломії Крушельницької, яка розпочнеться вже зі святкування 120-річчя театру з лекції мистецтвознавця Івана Дудича», – зазначив генеральний директор-художній керівник театру Василь Вовкун, який залишив також власний коментар у книзі відгуків музею.
Тож запрошуємо відвідувачів та працівників театру оглянути виставку «Музичний Олімп Львівської опери» у Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові та слідкувати за спільними проєктами обох інституцій.