Прес-конференція на тему “Нова прем’єра Театру: балети “Пульчинелла” і “Весна священна” І.Стравінського”

   Сьогодні, 16 серпня,о 10.30 в дзеркальній зала Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулася прес-конференція на тему “Нова прем’єра Театру: балети “Пульчинелла” і “Весна священна” І.Стравінського”. На запитання журналістів відповіли:
режисер, художній керівник проекту Василь Вовкун, диригент-постановник Теодор Кучар (США), хореограф, балетмейстер-постановник Марчелло Алджері (Італія), виконавці головних партій, провідні солісти балету Ярина Котис і Сергій Качура. Вони розповіли про свою роботу над постановкою.
   Зокрема, Марчелло Алджері сказав, що захоплений майстерністю балетної трупи, її готовністю освоювати нове, наполегливо працювати і співтворити; що у Львові він знайшов однодумців і друзів. Диригент Теодор Кучар наголосив, що музика І. Стравінського надзвичайно складна, але з артистами оперного симфонічного оркестру йому працюється цікаво й натхненно, і що навіть для нього, який диригував  у багатьох театрах світу, цей проект є незвичний, дуже  свіжий, дуже креативний і залишає величезне враження в його творчості. Василь Вовкун зізнався, що це його перший досвід  – бути режисером балетного спектаклю і що співпраця з великими майстрами подарує львів’янам концептуальну, філософську виставу, яка змушує кожногозірвати з себе маску.
   Журналістів проінфомували про наступні творчі план Театру і запросили їх на прем’єру.