Старовинна музика зазвучить у Дзеркальній залі (Прес-брифінг)

  Сьогодні, 3 жовтня, о 19-ій годині в дзеркальній залі Львівської Національної Опери  відбудеться виступ швейцарського ансамблю старовинної музики «Musica Fiorita». Він завітав до України вперше на запрошення українсько-швейцарської асоціації «Haliciana Schola Cantorum».

  О 10-ій ранку у фойє театру відбувся брифінг за участю керівництва Львівської Національної Опери та гостей. На запитання журналістів відповіли заступник генерального директора з творчих питань та зарубіжних зв’язків Михайло Швед  і арт-директор українсько-швейцарської асоціації «Haliciana Schola Cantorum».

   Ансамбль «Musica Fiorita» народився 28 років тому у Базелі (Швейцарія).  За цей час він гастролював по всьому світу і встановлював культурні мости між країнами, включаючи в свій репертуар музику тих країн, де концертував. Хоча  в Україні вперше, але музику українських композиторів Дмитра Бортнянського та Максима Березовського не могли не додати  в свій репертуар – як видатних композиторів 18 ст.

   Даніела Дольчі, керівник ансамблю, дослідниця старовинної музики і виконавець на клавесині, розповіла про творчі плани колективу, зокрема  про підготовку до прем’єри опери «Покинута Дідона» Іомеллі в оперному театрі Базеля. «На жаль, не такому красивому, як Львівський»,- додала артистка.