Презентація мистецького альбому «Лисик. Графіка. Малярство» у Дзеркальній залі Львівської національної опери

18 вересня у Дзеркальній залі Львівської національної опери відбулася презентація мистецького альбому «Лисик. Графіка. Малярство», який запрезентували упорядники Анна Лисик та Остап Лозинський.

Робота над альбомом, до якого ввійшло близько 550 творів, тривала майже 4 роки. В ньому у хронології опрацьовані різні серії рисунків та живописних робіт Євгена Лисика. До альбому увійшли тексти Іванки Крип‘якевич, Любомира Медвідя, Анни Лисик, які сьогодні також словом згадали Майстра.
 «У альбомі – величезний внутрішній світ, багатий, широкий – вималюються той портрет Лисика, який важко передати словами. Він щиро відносився до людей із надщербленною долею. Він мав покликання, а це – завжди відповідальність і терпіння», – наголосив головний художник театру Тадей Риндзак, який працював з Лисиком близько 25 років.
Євген Лисик назавжди залишиться легендою для Львівської опери, а його творчість – особливим світлом, яке вказує на шлях. Сценографічна спадщина Євгена Лисика належить до Золотого фонду Львівської національної опери. Цитуючи самого Лисика: «Обертаючись назад, я відчуваю себе і свою творчість якимось міфом». Життя великого художника-сценографа обірвалось 30 років тому, та пам’ять про нього живе та втілюється у різних формах та сентенціях до сьогодні.
 Художник та друг Лисика Любомир Медвідь на презентації влучно зауважив: «Ми дозріли до комунікації з Лисиком. Ми зрозуміємо велич цієї людини, велич його інтелелекту, зрозуміємо винятково гуманні позиції в житті».
 Нагадаємо, що триває також підготовка до видання мистецького альбому сценографічної спадщини Євгена Лисика, яка була відзнята та зберігається у Львівській національній опері.
Фото – Олена Храмова