Музично-театралізоване дійство “Народження Незалежності” назавжди залишиться яскравою сторінкою в історії відзначення 30-ої річниці проголошення Незалежності України

Подія, що об’єднала тисячі українців та змусила їх серця битися в унісон!
 
У День Державного Прапора України Львівська національна опера вперше представила унікальне музично-театралізоване дійство “Народження Незалежності”, що назавжди залишиться яскравою сторінкою в історії відзначення 30-ої річниці проголошення Незалежності України.
 
Захоплююче живе виконання, світлове та вогняне шоу, театр на ходулях: неймовірно, проте навіть попри погодні умови тисячі львів’ян та гостей міста, затамувавши подих, мали змогу насолодитися вражаючим концертом просто неба на площі перед Львівською національною оперою. І навіть ті українці, котрі перебувають далеко від дому мали змогу зануритися у особливу святкову атмосферу, долучившись до перегляду онлайн трансляції. Біля екранів зібралося близько 78 тисяч людей з України та усього світу: Італії, Англії, Іспанії тощо.
З огляду на зміну погоди, третя частина концерту відбулася у глядачевій залі театру за повного аншлагу: охочі глядачі могли переглянути її наживо та абсолютно безкоштовно.
 
У програмі концерту прозувачили фрагменти кантати “Карміна Бурана” Карла Орфа, “Коли цвіте папороть” Євгена Станковича та вулична вистава “Сни за Кобзарем” за поезією Тараса Шевченка. Яскраві емоції на сцені дарували:
▪️ Хор балет та оркестр Львівської національної опери (хормейстер – Вадим Яценко, балетмейстер – Сергій Наєнко, диригенти – Мирон Юсипович, Юрій Бервецький).
▪️ Галицький академічний камерний хор
▪️ Львівський муніципальний хор «Гомін»
▪️ Капела бандуристів «Карпати» Українського товариства сліпих
▪️ Гімнасти та акробати Театру спорту ЛДУФК імені І. Боберського та КЗ Дитячо-юнацької спортивної школи імені В. Чукаріна.
 
Постановники: Василь Вовкун та Ярослав Федоришин.
 
Це масштабне дійство будо втілене за підтримки наших надійних партнерів – Український культурний фонд та KredoBank.
Фото – Руслан Литвин