Літня школа відомого оперного співака українського походження Павла Гуньки.

Сьогодні, 24 червня, об 11-ій годині, в дзеркальній залі Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької відкрилася Літня школа відомого оперного співака українського походження Павла Гуньки.
Артист, в репертуарі якого є 30 оперних партій, із дитинства закоханий в українську пісню.
Він популяризує її в багатьох країнах світу в неукраїнських середовищах. Пісні українських композиторів записав на 17 компакт-дисків, долучивши до них тексти латинськими літерами – з тим, щоб їх могли виконувати артисти різних національностей.
У своїй Літній школі, яку організовує за власний кошт, Павло Гунька дає майстер-класи на основі українських пісень. Школи працювали в Канаді, а також у Києві та Івано- Франківську. Цього року – у Львові під назвою «Українська мистецька пісня – опера в мініатюрі».
Подію відкрив заступник генерального директора-художнього керівника Театру, заслужений діяч мистецтв України Михайло Швед. Він запросив усіх зацікавлених 24-30 червня до Львівського національного театру імені Соломії Крушельницької на майстер-класи неперевершеного митця Павла Гуньки.