Шедевр української сучасної класичної музики – опера «Украдене щастя»

На сцену Львівського національного академічного театру ори та балету імені Соломії Крушельницької повертається шедевр української сучасної класичної музики – опера «Украдене щастя». Її лібрето ґрунтується на однойменній драмі Івана Франка, яка приваблює правдивими народними образами, гострим конфліктом, глибиною почуттів, соковитим фольклором.
Музика відомого українського композитора Юлія Мейтуса передає найтонші порухи серця героїв, вабить красою мелодій. Відголос фольклору українських горян органічно переплітається з сучасною музичною мовою, яка в наскрізному драматургічному розвиткові рясніє симфонічними лейтмотивами. Композитор написав цю оперу саме для нашого театру. І вона завжди знаходила тут чуйних і вдумливих інтерпретаторів. Успішне першопрочитання «Украденого щастя», здійснене в нашому театрі в 1960 р., і любов глядачів дали поштовх до поновлення вистави в 1989 р. Його здійснили диригент, народний артист України Ігор Лацанич; режисер, народний артист України Федір Стригун; сценограф, народний художник України Тадей Риндзак. 
Цей спектакль отримав високу оцінку на виступах театру за кордоном. Критика схвально оцінила талановиту партитуру народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, композитора Юлія Мейтуса, музика якого характеризується чудовою гармонією, зворушує мелодійністю, національним колоритом, емоційністю та експресією.
Більше, ніж півстоліття , опера «Украдене щастя» живе на нашій сцені. Віднині вона отримує нове дихання.
15 грудня о 18:00 вона прозвучить у виконанні:
Микола Задорожний – Олег Лихач, народний артист України 
Анна, його дружина – Любов Качала, заслужена артистка України 
Михайло Гурман – Петро Радейко, лауреат міжнародних конкурсів (перший виступ у цій партії)
Олекса Бабич – Віталій Загорбенський, лауреат міжнародного конкурсу
Настя – Наталія Дацько, заслужена артистка України
Війт – Юрій Трицецький, заслужений артист України 
Перша жінка – Віра Колтун
Друга жінка – Яна Войтюк, заслужена артистка України
Парубок – Андрій Бенюк, лауреат міжнародних конкурсів 
Корчмар – Юрій Гецко
Диригент – Михайло Дутчак, народний артист України
КВИТКИ можна придбати у касі театру та за посиланням: https://bit.ly/2SF51Od